divendres, 21 de desembre del 2012

Dimecres 19 i dijous 20: Xivarri i altres aclariments

Estimats/des alumnes, durant l'última sessió de la setmana (i de l'any), a més de l'exposició (al matí, perquè a la vesprada no vam tenir-ne) hem realitzat unes activitats sobre barbarismes. Us deixe l'enllaç (cliqueu sobre la foto) per si algú no va poder vindre a classe i les vol fer durant les festes. A la part dreta, dins la secció de documents teniu un recull de barbarismes per si voleu corregir-les.


D'altra banda, hem d'agrair-li a Maria (grup de la vesprada) el seu interés i la seua dedicació. Ens presenta la paraula de la setmana: XIVARRI




Desordre sorollós; estrèpit, soroll fort però confús de gent que parla o crida, de coses que cauen o es mouen violentament; cast. estruendo, escándalo. Manam als batles que sien apparellats a punir el xibarri del joc de gresca e de marrenquinques, «Liber Ferrarii de Lilleto» (Arx. del Reial Patrimoni de Barc.)

Encara més, al grup del matí ens vam trobar amb una dificultat per confegir el menú per la Nit de Nadal. Teníem escopinyes (o copinyes), navalles, cloïses, clòtxines, llagosta, peus de cabra, gambes, gambot i ens faltava el LLAMÀNTOL.



Ja tenim el menú complet.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
;